Gekko FX trike

Kokemuksia HP Velotechnikin Gekko FX -trikestä.

20.7.2012

Noniin, tästä se alkaa. Pyörä on haettu Pyörähuolto.com:sta ja tuotu tuollaisena taitettuna pakettina kotiin. Olen nähnyt kerran ennen tällaisen ja päässyt sen verran kokeilemaan että uskalsin tilata. Olen ajanut edellisellä kolmipyöräisellä sen verran, että tiedän nyt kolmipyöräisen metkut ja tiedän myös sellaista käyttäväni jos minulla sellainen on.

Pyörässä on valmiina napadynamo ja etuvalo. Se näkyy tuossa etuhammasrattaan vieressä valmiiksi kiinnitettynä. Johdotus on vedetty tosi siististi ja takalamppu palaa myös kun etulamppu päättää että on tarpeen syttyä. Valokiila on komea ja odottelen vähän että pääsen syksyisille iltaretkille.

Avasin paketin ja aloin asentaa. Nopeus- ja matkamittari tuli ensin. Haluan tietää mitä pyörällä on ajettu ja seurata nopeuksiakin vähän. Eniten minua kiinnostaa kilometrit päivittäin. Toiseksi tuli tarakalle boxin kiinnitys. Se piti asentaa kolmesti ennen kuin  olin tyytyväinen. Nyt se kuitenkin on paikallaan ja toimii kaikilla laukuilla joilla aion sitä käyttää.

siinä paketissa
Vähän otti...

Sitten tuli ongelmia. Ajattelin että asennus on valmis ja lähdin pihalle kokeilemaan. Takavaihtajasta puuttuivat rajasäädöt ja ketju hyppäsi pakan ja takakiekon väliin. Ja tietysti se ainoa jatkokappale petti.

No, tulipahan katsotuksi ketjun pujottelu ja lyhennetyksi vähän ketjua, jota oli aika pitkästi. Ketju oli rasvattu grafiittipohjaisella tahnalla, josta tuli käsiin ihan järkyttävä siivo. Muuten se vaikuttaa hyvältä ketjurasvalta, pitäisiköhän hankkia?

Vian syyksi paljastui vääntynyt takavaihtajan korvake. Vaihtajaa ei saanut säädetyksi niin että kaikki vaihteet toimivat kunnolla. Vein pyörän takaisin liikkeeseen ja Okka väänteli korvakkeen sellaiseen kuntoon että voin lähteä retkelle ja tulla sitten ensihuoltoon.

Pyörän yksityiskohdat näyttävät mietityiltä ja kaikki oli kunnolla kiinni. Nyt vain ajetaan ja katsellaan.

26.7.2012, kilometrit noin 100.

Sitten tuli Viron Eco-Tripin lähtöhetki. Hotelleihin perustuvalle matkalle ei tarvita oikeasti mitään mukaan, joten laitoin pyörään etulaukut ja tarakkaboxin ja sain jäämään runsaasti tyhjää tilaakin.

Istuimen takana näkyy myös pikku laukku, joka on asennettu lukon kuljettelua varten. Huomasin pian, ettei ketjusta tehdyn lukon kanssa jaksa pelata jos se ei ole kiinni pyörässä pysyvästi. Tuo näyttää toimivan ja muut pakkaukset jäävät käytettäväksi hyötykuormalle.

Kevyt matkapakkaus
Työmatkalla

8.8.2012

Ensihuollon jälkeen kilometrejä pyörässä vähän vajaa 500. Tässä kuvassa näkyy hyvin pyörän toinen lisäominaisuus. Ketjun automaattinen sovitin eri pituisille ajajille on tosi kätevä kun joku haluaa kokeilla. Puomi on kahdella pikalukolla kiinni ja tuo rullasysteemi hoitaa että ketju lyhenee ja pitenee joka mittaan sopivaksi itsekseen.

Kaikkia vaihteita ei oltu saatu vieläkään toimimaan kunnolla. Tilattiin uusi korvake ja sain lupauksen että soittavat. Samalla pitää sitten laitattaa vasemman etukiekon rihtaus uusiksi. Siitä ei tullut suora ensi yrittämällä. Grrr.

 

13.8.2012, kilometrit noin 750

Kävin rymyämässä Itä-Helsingissä. Pienillä poluilla pyörä toimi kuin unelma. Tästä en uskaltanut enää ajaa, joten otin kuvan ja kannoin pyörän kivikon yli mäen päälle. Ei olisi tarvinut, näin jälkeenpäin tiedän.

Voimansiirto ja jarrut ovat tosi hyvät. Maastossa voi luottaa täysin siihen että kaikki toimii. Menin alas sellaisista paikoista etten olisi edellisellä kuvitellutkaan. Se olisi jäänyt mahastaan kiinni tai karannut käsistä tiukoissa jarrutuksissa.

Tuosta olisi pitänyt ajaa. En ajanut. Mamis.
Vaihdettu pari hammasta pienempi eteen

15.8.2012, kilometrit noin 850

Vaihteet tuntuvat vähän pitkiltä. Olen huomannut, että suurimmalla vaihteella minulle sopivalla poljinkierrosluvulla nopeus on noin 53 km/h. On se vähän liikaa, tämä on kuitenkin luonteeltaan enemmän kruisailu- kuin vauhtivehe. Vaihdoin etuhammasrattaan pari hammasta pienempään ja sain vähän enemmän vaihteita aktiivikäyttöön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free Website Builder