LoimaaAlku

Tästä se alkaa. Matkahuolto toi paketin Nivalasta. 20 kiloa "polkupyörän osia", laivattu Taiwanista ja käyneet mutkan Nivalassa kun en päässyt Vuosaaresta noutamaan toimituksen mutkaisuuden vuoksi.

Pyörän penkki oli saanut kipeää jossain vaiheessa matkaansa. Se korvautuu uudella, kunhan Savenmaa saa niitä tilatuksi ja perille. Ei kun kasaamaan.

Kokoamiseen meni varmaan kaksi tuntia ja tuumaamiseen siinä ohella toinen kaksi. Hankin pakettiin heti lisää takalokasuojan ja tavaratelineen, jotka tulivat asennetuiksi heti myös mukaan. Tämä on tarkoitettu työmatkapyöräksi, jolla voi ajaa myös vähän liukkaammalla kuin kaksipyöräisellä.

Polkupyörän osia
Ensimmäinen työpäivä

Koottuani pyörän ja ajettuani koeajolenkin lisäsin vielä valot. Niiden asennusta pitää vähän vielä miettiä, koska "normaalit" asennustavat eivät toimi puuttuvan vaakasuoran ohjaustangon vuoksi. Ehkäpä tästä kuitenin tulee vielä ihan toimiva päivittäiseenkin käyttöön.

Ensimmäiset ajokokemukset olivat vähän outoja. Voimansiirto rahisi ja meno tuntui takkuiselta. Huomasin vasta hetken ajettuani, että vetopuolen ketju ei ollut ohjausrissalla, vaan sen vieressä melkein rungossa kiinni. Ei ihme, että vähän vastustaa. Yksi ketjuputken kiinnitys ehti jo kulua poikki, vaatii vähän tarkkailua ja sopivan varaosan metsästystä.

Autottoman päivän kriittisellä pyöräretkellä ajoin nelisenkymmentä kilometriä. Ei ongelmia ja valotkin toimivat mennen tullen ihan ok. Nupukivikaduilla ajaminen täristää aika lailla, mutta runko ottaa mukavasti vastaan ja ison takarenkaan ansiosta selälle ei tule pahoja iskuja.

Syksyn aikana ehdin ajaa noin 450 km. Sitten tuli lumi ja putkiremontti, joten fillari kellariin ja ajaja evakkoon. Palataan keväällä asiaan.

Elokuun alku 2010
Kilometrejä on nyt noin 1500. Kevään aikana olen antanut periksi sateisemmilla keleillä ja ajanut Sinnerillä, koska siinä on lokasuojat. Eturenkaista tulee niin paljon kuraa, että 10 kilometriä saa ajajan näyttämään ihan maahiselta...

Pyörä on toiminut hyvin. Vaijerien vetoja pitää syksyllä katsoa uudelleen. Osa niistä ottaa runkoon tai jarrulevyihin. Vähän muuttamalla saa turhat kulumiset kuriin. Samoin ketjun putkitus pitää laittaa uusiksi, paluuketjun linja menee niin paljon raidetangon kanssa ristiin että putki alkaa olla päältä puhki kulunut.

Kuvassa olen tulossa melontareissulta ja lastia oli normaali melontaretken varustus, vajaa kakskyt kiloa. Matkaa oli vähän yli 23 kilometriä. Pakkaus pysyi hyvin kyydissä ja jopa paransi pitoa kun takarengas ei niin hyppele.

Valojen kanssa on oltava tarkkana. Kaikki autoilijat eivät vain näe noin matalalla kulkevaa. Eivätkä kaikki pyöräilijätkään. Mutta kaksi valoa ihan eturenkaiden sisäsivulla herättävät kyllä fillaristit, luulevat pikkutraktoriksi varmaan...

Kilometrejä syksyn lopussa 2470

Melontalastissa

Pyöränkorjausasento maaten. Ketjurissan huolto ja istuimenkiinnityksen korjaus

Huhtikuu 2011. Ulkona melkein puoli metriä lunta vielä ja pyöräteillä tappajasepelit levällään. Kaivelin rungon alta ketjurissan pois ja näin viimein mitä ensimmäisten kilometrien kokeilu oli tuottanut.

Istuimen kiinnitysruuveista oli toisesta kulunut kuusiokolokanta niin kokonaan pois, että sen sai käännetyksi vain pihdeillä auki. Mutta tätä varten piti käyttää se ketjurissa kaikkineen pois paikaltaan. Siellä alla oli tuo kanta, näkymättömissä tähän asti.

Ketjurissan sisältä löytyi ihan kunnon laakeri, sillä puolella kaikki kunnossa kunhan saan rakennetuksi ketjuputkien kiinnikkeet samaan kuosiin uudelleen, missä ne olivat aluksi. Niissä on käytetty aika pehmeää alumiinipellin tyyppistä, joka taipuu ihan sormilla. Jännää. Tarvitaan prikkoja, ruuvilukitetta ja yksi juuri tietynlainen kuusiokoloruuvi. Tai käyhän siihen tavallinenkin, kunhan on tietyllä kierteellä, tietyn mittainen ja ruostumaton.

Löytyihän se pultti. Nyt on kone kunnossa. Mitenkähän polkija...?

13.4.2011

Asennettu kunnon torvi viime kesän pikkukolarista oppineena. Tuosta lähtee 115 dB ääni, joten eiköhän tuolla saa autoilijankin hereille tarvittaessa. Rullaluistelijoista puhumattakaan.

Hiekoitussepeleitä ei oltu vielä harjattu työmatkani varrelta, vaikka ne on Kehä ykkösen pohjoispuolelta jo hyvin poistettu. Pakko vain uskoa, että Käpylän radanvarren mäet ovat tällaisessa kelissä liikaa. Kerran työnnettyäni uskon että vielä pitää odottaa.

Asennettu paineilmatorvi
Viiriropeli

6.7.2011

Kesäkuun alussa huomasin pyörää kellarista keinotellessani, että ohjauksesta kuuluu klaps kun nostan pyörää. Tutkittaessa paljastui, että ohjauslaakerit kaipasivat kiristämistä. Molempia sai vääntää selkeästi tiukemmalle ennen kuin välys oli poissa ja ohjaus toimi taas kuin uusi.

Tänään kävin Kalasataman alueella paikassa nimeltä Ihana Kahvila. Siellä oli juiomien ja pikkupurtavien lisäksi myytävänä kaikenlaista krääsää, kuten tällainen hauska viiri mehupillin ympärille. (80 senttiä) Minusta näytti että se sopii justiin viirinvarteen... Ihan pakko!

Kilometrit tänään 3089.

12.7.2011

Sain etulokasuojia varten asennuspalat, parin illan sovittelun ja kiinnikehankintojen jälkeen ensimmäinen tulos tässä. Näyttää siltä, että ilmanvastuksen kannalta tulos ei ole ihan ykkösluokkaa, mutta toiminnallisesti tulos voi olla hyvä. Tulisi vain sadetta nyt taas...

Tulihan se sadekin. Lokasuojat toimivat. Onpa mukava päästä töihin asti olematta joka puolelta kurainen.

Etulokasuojat juuri asennettu, testaamatta
Siitä se on poikki

15.7.

Kävin tapaamassa yhtä entistä Alku-triken omistajaa. Ihmettelin hänelle pyörän käyttäytymistä ja ääniä, jolloin hän näytti että se runko ainakin hänellä katkesi. Juuri tuosta muuten, mistä tämäkin on poikki.

Takahaarukan kolmion yläsanka on siis irtipoikki toiselta puolelta. Se on vähän ääntänyt, mutta olen pitänyt sitä renkaan äänenä kääntäessä. Onhan se tuntunut vähän huojakalta, mutta sitä se oli jo aluksi, joten...

Noh. Savenmaalle sähköpostia ja heti maanantaina soitto. Uusi runko on tulossa Matkahuollolla. Siinä samalla tulee sitten se luvattu penkki, joka oli jo ennen kasaamista vauritoitunut. Jospa tästä nyt tulisi sitten hyvä.

Nojapyörä - pura - ja - kokoa !!

18.7.2011

Ei se vika niin paha kuitenkaan ollut, että olisin heti lopettanut ajamisen. On kai se ollut rikki jo muutaman sata kilometriä, joten ei muutama kymmenen lisää enää mitään tee.

Tapasin toisen Alku-triken omistajan. Kävimme pikku lenkillä ja vertailimme kokemuksia.

Sain myös samalla hankituksi ketjuputkeksi sopivaa kamaa. Hi-Flex Oy Vapaalassa oli hankintapaikka. Kun putki on valmiiksi sininen, saatanpa vähän viritellä tämänkin putkia. Alkuperäinen tarve oli Sinnerillä mutta en mä määrämittaan sen putkia ostanut kun kerran olin kaupoilla.

Sitten vain kaksipyöräisellä töihin ja runkoa irroittelemaan.

Kaksin kappalein
Uusi runko paikallaan

27.7.2011

Runko vaihdettu. Tuumailuineen siihen meni pyöreästi vuorokausi. Rungon vaihto sisänsä ei aiheuttanut mitään ongelmia. Sen sijaan tuo alakerran ketjurissa ja sen yhteydessä olevat ketjuputkien kiinnikkeet olivat niin kimurantit, että piti oikein tehdä töitä. Katsotaan, kuinka onnistui. Istuimen kiinnikkeen vaihdettu pultti on sen verran korkeampi kannaltaan, että rissa on kulkenut vinossa tämän kesän ja näytti saaneen vähän vammoja siitä.

Pyörä on nyt tarroja myöten Performer. Saman tien tuli laitetuksi uudet ketjuputket. Eihän sitä voi vastustaa kun on sinistä putkea valmiiksi hankittuna. Lyhensin myös ketjusta kaksi silmukkaparia, se jäi alkujaan vähän pitkäksi. Turhaa sitä on siellä kuljetella kun lyhyemmällä pärjää.

Nyt vain kokeilemaan. Ja muistelemaan sitä että reunakivissä jarrutetaan!

Sain matkamittarin myös asennetuksi uudelleen niin että näen nopeudet. Kilometrit tänään 3363.

19.4.2012

Huhtikuuhun jatkunut talvi (pyöräteitä ei oltu harjattu) odotutti pyöräilykauden alkua. Liikkeelle läteminen ei sujunut kuten Strömsössä, vaan ensimmäisen kilometrin jälkeen piti palata vaihtamaan rengas. Onneksi kolmipyöräisessä nämä remontit ovat sen verran käyttäjäystävällisiä, että vain osien hankinta tuotti vaivaa.

Muuten pyörä on palvellut hyvin. Jännää, kuinka Marathon Plussan sisältä kumista löytyy reikä. Tai toisaalta ei, kaivettuani sisäkumin esiin totesin sen olevan alkuperäinen made-in-china. Repeämiä oli suoralla kumilla kolme. Uutta peliin ja unohda. Ei siinä Marathon Plussassa vieläkään ole mitään vikaa.

Renkaanvaihtoasento maaten. Pyörä. Ei vaihtaja.
Uusi omistaja starttaa

3.8.2012

Siitä se sitten lähti uudelle omistajalle. Laitettiin rungon mitta oikein, lyhennettiin ketju ja käytiin mittarin toiminnot läpi. Alkuperäiset kumit lähtivät matkaan, samoin niskatuki jos sillä sattuisi olemaan käyttöä.

Kilometrilukema lähtiessä 4128.

Pyörä oli ihan loistava valinta ensimmäiseksi kolmipyöräiseksi. Toivottavasti se on jatkossakin yhtä hyvä ja palvelee seuraavaa käyttäjää samoin.

Miksi?

Noh. Tämän kanssa pelatessa sain varmuuden, että käytän kolmipyöräistä nojapyörää jos sellainen on. Hetken etsittyäni iskin silmäni HP Velotechnikin Gekko FX -merkkiseen pyörään ja se tuli taloon heinäkuussa. Tässä juttua siitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze Free Website Builder